Lakberendezés szívvel-lélekkel: Tök jó móka

2010. október 24., vasárnap

Tök jó móka

Nálunk nincs nagy hagyománya a Halloween-nek, de mostanában egyre inkább elterjedt, hogy az emberek feldíszítik a lakásukat néhány jópofa dekorációval, és esetleg bulit rendeznek, ahol lehet jópofa koktélokat gyártani, riasztó sütiket sütni, és jó alkalom együtt viháncolni egy kicsit. Kellenek az ilyen dolgok a szürke hétköznapokban, viduljunk fel mi is egy kicsit!
Néhány inspiráló kép, hogy kedvet kapjunk mi is a dekoráláshoz:

Fekete Özvegy koktél:

Hozzávalók:
Cream de Cassis
Vodka
triple sec
fresh lemon juice
Pomegranate juice
licorice stringsEgy sablonnal bármilyen alakzatot a tortára varázsolhatunk díszítésként:

A világítással tudunk a legjobb hatást elérni: sablonok segítségével egyszerűen készíthetünk hatásos dekorációt. A kiválasztott sablont tegyük egy vastag fekete kartonpapírra, vágjuk körbe a mintát, rögzítsünk a hátuljához egy drótot, a másik végét pedig formáljuk kör alakúra, ami majd a gyertyatartó aljára kerül.
Figyeljünk rá, hogy magasabban legyenek a sablonok a gyertyánál, hogy nehogy meggyulladjanak véletlenül. Ha a faltól kissé előrébb helyezzük őket, pompás árnyékokat kaphatunk.
Letölthető sablonok: ITT. (forrás: Martha Stewart)Tejkaramellás denevéres süti. Recept itt (angol).Ha már tök, csinálhatunk egy kis tökös muffint is (recept):És ha tökfaragásra szánjuk el magunkat, itt van egy leírás: hogyan készítsünk töklámpást.
Kinyomtatható sablonok a tökfaragáshoz: Carving Patterns

Jó dekorálást mindenkinek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...