Lakberendezés szívvel-lélekkel: Egy kis ékszerdoboz: Burano, a velencei lagúna szigete / A little jewel-box: Burano, an island in the Venetian Lagoon





2013. június 25., kedd

Egy kis ékszerdoboz: Burano, a velencei lagúna szigete / A little jewel-box: Burano, an island in the Venetian Lagoon

A Velencétől mintegy 7 km távolságban fekvő sziget a Velence északi partján fekvő kikötőből (Fondamente Nove) az ACTV velencei közlekedési vállalat járataival az LN (Laguna Nord) vonalon mintegy 40 perc alatt elérhető. Legfőbb nevezetességét az élénk színűre festett lakóházai jelentik. A sziget virágkora óta mind a mai napig az önkormányzat adja ki az engedélyt arra, hogy az egyes házakat milyen színűre lehet festeni. Ennek köszönheti a sziget a legváltozatosabb pasztellszínek egyvelegében pompázó utcaképét. Egy legenda szerint a házak tarka színei segítették a halászokat, hogy a színek alapján ködös időben is könnyen hazataláljanak.

Burano is situated 7 kilometers from Venice, a short 40 minute trip by Venetian motorboats, "vaporetti". Burano is also known for its small, brightly painted houses, popular with artists. The colours of the houses follow a specific system originating from the golden age of its development; if someone wishes to paint their home, one must send a request to the government, who will respond by making notice of the certain colours permitted for that lot.

































{via}{via}

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...