Lakberendezés szívvel-lélekkel: Kreatív emberek kerestetnek! 1. -- Interjú Ágotával

2013. október 31., csütörtök

Kreatív emberek kerestetnek! 1. -- Interjú Ágotával

Elkészült az első interjú egy kedves kreatív hölggyel, Ágotával! Fogadjátok szeretettel őt, és ismerjétek meg csodás kis alkotásait, hátha megtetszik valamelyik, szerintem klassz ajándék lenne Karácsonyra belőlük!
A blogján megtaláljátok a többi munkáit is, illetve minden fontos információt.

1. Kérlek írj róla röviden, miket készítesz! 

 A legnagyobb munkáim a patchwork ágytakarók, összesen négyet varrtam. Ezen kívül varrok táskákat, neszeszereket, asztalterítőket, tányéralátéteket, kulcstartókat, mindezt a foltvarrás vagyis a patchwork jegyében.
A http://huncutkacerna.blogspot.hu/ blogomat végiglapozva meg lehet tekinteni az összes munkámat.
A másik blogomon pedig azok a varrományaim láthatóak, amik épp gazdára várnak:  http://huncutkacerna-patchwork-boltja.blogspot.hu/ 

2. Mióta foglalkozol kreatívkodással, mik voltak az első munkáid, honnan jött az ötlet?

Mindkét nagymamám varrónő, úgyhogy amióta az eszemet tudom, varrni szerettem volna. Volt is otthon kiskoromban egy táskavarrógép, de valamiért sosem engedte anyukám, hogy elővegyük, ezért én aztán kézzel varrtam. Mára már egy nagyon klassz varrógépem van, nagyon vigyázok rá, még varrógép takarót is varrtam neki, hogy ne porosodjon . Nagyjából 6 éve kezdtem el a foltvarrást, egy ideje kevesebb időt tudok szánni erre a hobbimra, ezért van mára kevesebb munkám a blogomon.


3. Mit csinálsz az alkotómunka mellett?

Egy kontaktlencse nagykereskedelemben dolgozom, irodai munkát végzek. Nappal sokszor elkalandozom, tervezgetek mit varrnék, de mire hazaérek, és a vacsorafőzés után odaülnék a varrógéphez, már nem sok energiám marad.

4. Melyik a kedvenc alkotásod idáig, és miért pont az?

 Az ágytakaróim a kedvenceim, egytől egyig, hiszen azok nagyon nagy munkák. Több hétig varrom őket általában, és csodálatos látni, ahogy a semmiből egyszer csak kialakulnak. Párommal paplan helyett ezekkel az ágytakarókkal takarózunk, ami a szépsége és egyedisége mellett azért is olyan jó, mert mivel 2 méter széles, kényelmesen össze tudunk alatta bújni :) .


5. Honnan merítesz inspirációt?

Sok külföldi blogot olvasok már évek óta, meg aztán a Pinteresten is lehet szép dolgokat találni. De az ágytakarókat például közösen találtuk ki párommal, hogy milyen minták, színek legyenek.

6. Vannak-e terveid? 

Mostanában egyre inkább foglalkoztat, hogy így 30 évesen mit kezdjek magammal. 8 hónapja költözünk egy apró albérletből, családi házba. Rengeteg a tennivaló, teljes konyha felújításon vagyunk túl, csempézésen, stb., valamint nagy kertünk is van, saját veteményessel, gyümölcsfákkal, termeltünk hagymát, krumpli, borsót, paradicsomot, paprikát. Mindemellett szeretném folytatni a patchwork hobbimat, de a varrósarkom még az új házban csak félig van készen. Kell egy kis inspirálós sarok, hogy szívesen leüljek a varrógépemhez. Ha álmodozok, azt képzelem, hogy az irodai munka helyett itthon vagyok, és varrok, ahogy már kislány koromban is mindig szerettem volna.
Névjegy: Farkas Ágota
http://huncutkacerna.blogspot.hu/
http://huncutkacerna-patchwork-boltja.blogspot.hu/
http://www.pinterest.com/huncutkacerna/boards/
E-mail: huncutkacerna@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...