Lakberendezés szívvel-lélekkel: 10 izgalmas lámpa

2011. november 10., csütörtök

10 izgalmas lámpa

Manapság a világítótestek nem csak pusztán funkcionális szerepet töltenek be. Fontos szerepük van hangulatvilágításként is, és ezt a különböző designer-ek is igyekeznek kihasználni.
Nézzünk néhány különleges lámpát a nagyvilágból, amik nem csak fényükkel, de a maguk egyediségével is igazán hangulatosak lehetnek a lakásban!


"Light Drop" - Designer: Rafael Morgan, Brazília
A koncepció a vízspórolásra próbálja felhívni a figyelmet. A falra szerelt lámpán a csapokkal állíthatjuk a fényerősséget.
"Led Torn Lighting Concept" - Design: Billy May
A LED-ek rejtve vannak szem elől, de a fényhatásuk érvényesül.


"Abyss Lamp" - Design: Y Lighting
Az emberi bélrendszerre emlékeztető LED lámpa hajlékony kialakításának köszönhetően bármilyen alakzatba hajlítható."Shining Bubbles Lamp" - Design: Wang Qiubo, Shen Lingyan, Zou Yujuan & Shi Tenggao
Az ötlet a szappanbuborékokból származik, pszichedelikus buborékokként is hívják őket.

"Sip of Light" - Design: Sang-Hoon Lee, Sung-Kyu Nam & Su-Jung Kim
Igazán design-os lámpa könyvmolyoknak! A szívószál a fényforrás: csak meg kell hajlítani, és a kívánt szögbe irányítani - lekapcsoláshoz egyenesítsük ki.


"Ropes Lamps" - Design: Christian Haas
Mndegyik kötél lámpát kézzel készítenek Németországban és Franciaországban. Lekapcsolt állapotban egy design eleme a lakberendezésnek, felkapcsolva hangulatvilágításként működik.

"LuLL Lamp"
Virág-lámpaként is ismert, ugyanis kinyílik, mint egy virág feje. A fény intenzitása növekszik reggel fele, így szép fokozatosan lehet felébredni mellette (alatta :) ).
"Math Based Lamp" - Design: Mingyu Jeung
Matek-fanok kedvenc lámpája: a táblába beépített fény csak akkor gyullad fel, ha megoldasz egy egyszerű számítási feladatot.
"Melting LED Bulbs" - Design: Keita Ogawa
Ők pedig a globális felmelegedésre próbálják felhívni a figyelmet. Az olvadó égők egy jégtömbhöz hasonlítanak, az Északi-sarkon végbemenő globális felmelegedést szimbolizálva.
{via}

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...