Lakberendezés szívvel-lélekkel: október 2013

2013. október 31., csütörtök

Kreatív emberek kerestetnek! 1. -- Interjú Ágotával

Elkészült az első interjú egy kedves kreatív hölggyel, Ágotával! Fogadjátok szeretettel őt, és ismerjétek meg csodás kis alkotásait, hátha megtetszik valamelyik, szerintem klassz ajándék lenne Karácsonyra belőlük!
A blogján megtaláljátok a többi munkáit is, illetve minden fontos információt.

1. Kérlek írj róla röviden, miket készítesz! 

 A legnagyobb munkáim a patchwork ágytakarók, összesen négyet varrtam. Ezen kívül varrok táskákat, neszeszereket, asztalterítőket, tányéralátéteket, kulcstartókat, mindezt a foltvarrás vagyis a patchwork jegyében.
A http://huncutkacerna.blogspot.hu/ blogomat végiglapozva meg lehet tekinteni az összes munkámat.
A másik blogomon pedig azok a varrományaim láthatóak, amik épp gazdára várnak:  http://huncutkacerna-patchwork-boltja.blogspot.hu/ 

2. Mióta foglalkozol kreatívkodással, mik voltak az első munkáid, honnan jött az ötlet?

Mindkét nagymamám varrónő, úgyhogy amióta az eszemet tudom, varrni szerettem volna. Volt is otthon kiskoromban egy táskavarrógép, de valamiért sosem engedte anyukám, hogy elővegyük, ezért én aztán kézzel varrtam. Mára már egy nagyon klassz varrógépem van, nagyon vigyázok rá, még varrógép takarót is varrtam neki, hogy ne porosodjon . Nagyjából 6 éve kezdtem el a foltvarrást, egy ideje kevesebb időt tudok szánni erre a hobbimra, ezért van mára kevesebb munkám a blogomon.


3. Mit csinálsz az alkotómunka mellett?

Egy kontaktlencse nagykereskedelemben dolgozom, irodai munkát végzek. Nappal sokszor elkalandozom, tervezgetek mit varrnék, de mire hazaérek, és a vacsorafőzés után odaülnék a varrógéphez, már nem sok energiám marad.

4. Melyik a kedvenc alkotásod idáig, és miért pont az?

 Az ágytakaróim a kedvenceim, egytől egyig, hiszen azok nagyon nagy munkák. Több hétig varrom őket általában, és csodálatos látni, ahogy a semmiből egyszer csak kialakulnak. Párommal paplan helyett ezekkel az ágytakarókkal takarózunk, ami a szépsége és egyedisége mellett azért is olyan jó, mert mivel 2 méter széles, kényelmesen össze tudunk alatta bújni :) .


5. Honnan merítesz inspirációt?

Sok külföldi blogot olvasok már évek óta, meg aztán a Pinteresten is lehet szép dolgokat találni. De az ágytakarókat például közösen találtuk ki párommal, hogy milyen minták, színek legyenek.

6. Vannak-e terveid? 

Mostanában egyre inkább foglalkoztat, hogy így 30 évesen mit kezdjek magammal. 8 hónapja költözünk egy apró albérletből, családi házba. Rengeteg a tennivaló, teljes konyha felújításon vagyunk túl, csempézésen, stb., valamint nagy kertünk is van, saját veteményessel, gyümölcsfákkal, termeltünk hagymát, krumpli, borsót, paradicsomot, paprikát. Mindemellett szeretném folytatni a patchwork hobbimat, de a varrósarkom még az új házban csak félig van készen. Kell egy kis inspirálós sarok, hogy szívesen leüljek a varrógépemhez. Ha álmodozok, azt képzelem, hogy az irodai munka helyett itthon vagyok, és varrok, ahogy már kislány koromban is mindig szerettem volna.
Névjegy: Farkas Ágota
http://huncutkacerna.blogspot.hu/
http://huncutkacerna-patchwork-boltja.blogspot.hu/
http://www.pinterest.com/huncutkacerna/boards/
E-mail: huncutkacerna@gmail.com

2013. október 30., szerda

Magas barna férfi kis lakással / The Man With One Small Apartment

A J+G Design tervezte meg ezt a kis 23.2m²-es lakást egy 28 éves fiatalembernek New York-ban. A tulajdonos megrögzött  teniszjátékos és egészségmániás, ezek figyelembevételével alakították ki a dekorációt is.

J+G Design designed this apartment for a 28-year-old young male  in NYC. "Their client is an avid health nut and tennis player, so they incorporated those aspects of his personality through the juice bar aka the new wet bar as well as with the vintage tennis racquet headboard."
{via}

2013. október 27., vasárnap

KREATÍV EMBEREK KERESTETNEK!

Akárhonnan is nézzük, mindössze 58 nap van hátra Karácsonyig.
Arra gondoltam, hogy szívesen támogatnám azokat, akik valamilyen manuálisat alkotnak, és szeretnék azt eladni, legyen az bármi, játékfigurák, festmények, dísztárgyak, kötött pulcsi, bármi, amit ők csinálnak és benne van szívük-lelkük. Egy rövid interjú keretében bemutatnám a blogomon őt, és néhány kedvenc termékét, hogy megismerhessük, és hátha néhányan pont megtalálják benne a leendő karácsonyi ajándékukat szeretteiknek, vagy épp maguknak.
 Szóval arra kérlek benneteket, hogy ha ismertek ilyen embert, szóljatok nekik.
A jelentkezéseket várom a Facebook oldalon üzenetben, vagy a blogon keresztül e-mailben!
Hajrá a jó ügyért!


2013. október 21., hétfő

Egy indusztriál stílusú otthon / Living In Industrial Style

Egy igen érdekes kis házikót találtam ma nektek, ami Kaliforniában található, és a Miller Design érdemeit dicséri.

I found you today a really interesting family residence, located in Modesto, California, designed by Miller Design.{via}

2013. október 18., péntek

A hordozható otthon / The Portable Home

Az Ábaton Arquitectura megalkotta a hordozható otthont - 27 négyzetméter, pont ideális két ember számára, könnyen szállítható, és szinte bárhol el lehet helyezni. A hatalmas ablakoknak köszönhetően pedig a természethez közel érezheti magát a benne lakó. Ideális az örök utazóknak. :)

Ábaton Arquitectura presented the Portable Home, a 27sq mt house, which can easily transformed anywhere. It's ideal for 2 person, who like to travel. The big windows bringing in the nature.


{via}

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...