Lakberendezés szívvel-lélekkel: Spagetti függöny, mint térelválasztó





2010. november 14., vasárnap

Spagetti függöny, mint térelválasztó

Tetszik a spagetti függöny - elegáns, sejtelmes és mégis egyszerű, letisztult. Takar is meg nem is.
E tulajdonságai miatt szeretnék egyet a nappali és az étkező szoba közé, térelválasztónak: vizuálisan elhatárolja ugyan a két szobát egymástól, de funkcionálisan mégsem. Általában standard méretet lehet belőle kapni (90x245 cm), de sok helyen már egyedi rendelést is felvesznek.
























Sokan már ablakokra is alkalmazzák a spagettifüggönyt, érdekes megoldásnak tartom, de vajon mennyire macerás elhúzogatni, amikor az ember szellőztet? Persze van már olyan megoldás is, ami zsinóros, és nem kézzel kell húzogatni, ami sokkal praktikusabb.
Használhatjuk még az ágy köré felakasztva, gardrób elé, vagy csak egyszerűen a falra feltéve dekorációnak.
Rengeteg színben kapható a spagetti függöny, a világosabbak diszkrétebbek, lágyabbak, a sötétebb, erőteljesebb színek figyelemfelkeltő részei lehetnek a lakásnak, különösen fehér falak előtt.

























De jogosan mindenkiben felmerülhet a kérdés, hogy szép-szép, de...






...hogy fogjuk kimosni, anélkül hogy tele lenne csomóval az egész?

A legegyszerűbb megoldás (ha nem akarjuk tisztítóba vinni) az, hogy veszünk egy mosózsákot, beletesszük, és amikor kész a mosás, függőlegesen felakasztjuk valahova - ügyelve arra, hogy minden szál lehetőleg egyenesen álljon, ne legyenek csomók rajta, különben megtartja azt a formáját miután megszáradt.




Via 1, 2, 3, 4

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...