2011. február 25., péntek

Neked van mosókonyhád?

Régen a nagyobb bérházakban volt jellemző a használata, amely általában a ház alagsorában kialakított 20 négyzetméternyi helyiségből állt, ennek hiányában a lakások konyhájában történt a mosás. Akkoriban nem volt ilyen egyszerű feladat a mosás, mint ma, hiszen még a mosószappant is többnyire házilag főzték, jobbára a disznóölés utáni zsiradék fölös maradványaiból és lúgból.
Mára már a mosási feladatok nem vesznek igénybe több napot, és még fizikailag sem olyan megerőltető művelet, mint volt régen, viszont ma sem nélkülözhetjük azt a helyiséget, melyet leginkább a mosógépnek, tisztítószereknek és különböző tisztítóeszközöknek áldozunk. Mára inkább nevezhetjük ezt a helyiséget a háztartást kiszolgáló helyiségnek.

(Forrás: epitinfo.hu)























































































































{via} {via} {via} {via} {via} {via} {via}